Акиро Куросава

„Не могу себи приуштити да мрзим никога. Ја немам толико времена.”

МУДРЕ ИЗРЕКЕ СЕРАФИМА САРОВСКОГ

МУДРЕ ИЗРЕКЕ СЕРАФИМА САРОВСКОГ
ПОУЧНО!

Newspapers Ecumenical Васељенске новине

АМБЛЕМ ТАЈНОГ ПИСМА СВЕТА

АМБЛЕМ ТАЈНОГ ПИСМА СВЕТА
КОНЦЕНТРИЧНИ КРУГОВИ Ралф Валдо Емерсион

Зона преливања

ЛеЗ 0009209 Зона преливања. Леонид Шејка. - ...Улазећи, дакле, у Ђубриште, могао сам без задржавања да пођем у правцу Замка, али, као што рекох, ја сам једва знао за његово постојање и, с друге стране, хтео сам да испитам све могућности, све пролазе, а још више, све ћорсокаке око великог пространства, које зовем Ђубриште. Оно је преда мном у целој непрекидности и у димензији која не може да се сагледа, да се премери, тако да од целе површине испитујем један мали део, мој део. Што се тиче Града, њега сам могао да реконструишем на основу свега овога разбацаног по Ђубришту, што је, у ствари, била одбачена неупотребљивост, а за мене много више од тога – један космос, независан од Града, иако се Ђубриште преливало у Град или чак поклапало са њим, што је вероватно и условило да сам, лутајући по Ђубришту, зашао у Зону преливања и с тешким напором свести успео да схватим да је то што имам пред собом у ствари Град.

субота, 4. јул 2015.

“Девојке се секу тамо доле како би се заклеле на верност. Када се то санира, ви више неће моћи да будете проститука која ће ићи у потрагу за мушкарцима”, прича Ана-Мора за Дејли Мејл



Оне на својим жртвама користе бријаче и све раде на живо. 

Жене које спроводе операције на женским гениталијама, које у екстремним случајевима може ићи и до "зашивања" вагине, тачније уклањање клиториса, изјасниле су се зашто то раде.
Процес је илегалан у многим земљама, али представљамо вам жену која обавља овај ужасни поступак и не планира да прекине са тим, јер каже да "што више девојака треба да прође кроз ту интервенцију".
Неки родитељи су чак своје ћерке на летњим распустима слали на овакав вид операције, спречавајући их да доживе сексуално задовољство. Полуслепа 86-годишња старица Ана-Мора Неге је врло познат "хирург" у Кенији који се тиме бави већ 70 година, а на својим жртвама користи бријаче.
Девојке се секу тамо доле како би се заклеле на верност. Када се то санира, ви више неће моћи да будете проститука која ће ићи у потрагу за мушкарцима”, прича Ана-Мора за Дејли Мејл.
Бићете послушни и чекаћете свог супруга. Секс је ту само због деце, а ако сте се већ оствариле као мајке, нема потребе више за тим”, наставља Ана-Мора.
У Европи постоји око 700.000 жртава гениталног сакаћења, са око 140.000 у Великој Британији и 100.000 у Француској. Упркос чињеници да је оно илегално у многим земљама, пракса се и даље наставља. Људи мисле да њихове ћерке, када нађу свог мушкарца, треба да иду на операцију, јер у супротном девојке не могу да контролишу своје емоције и нагоне.
Женско обрезивање је важан део живота. То је као прослава за Божић. Оно уједињује људе. Секући жену, тада она расте у здравом телу”, прича она.
Културни лидер Киси племена у Кенији Дикион Кибагендија тврди да ће Африканке, ако не прођу кроз ову "варварску праксу", постати робови Запада. Како он појашњава, жене које се нису подлегле гениталном сакаћењу, "немају дисциплину, не показују поштовање према својим ближњима, а осећај према култури се губи".
Подсећамо вас да је култура и традиција у Африци на првом месту и ако их не поштујете, бивате екскомуницирани из заједнице.
ТОКОМ ЈЕДНОГ ДАНА ОБРЕЖУ ОКО 6 000 ДЕВОЈЧИЦА
Према проценама у свети живи између 100 и 157 милиона жена и девојчица које су се подвргле одстрањивању клиториса. Сваке године се тај број повећава за око два милиона, што значи да се током једног дана обреже око 6 000 девојчица. Обрезвање није исто као код мушкараца, јер жене губе само један део полног органа, што касније ствара многе последице по здравље попут дечје парализе, хепатитиса, ХИВ, запаљење материце и стерилитет.
Послушајте мишљење активисткиње за људска права која је родом из Сомалије, а и сама је преживела генитално сакаћење.
УЖАСНА ИСПОВЕСТ ЖЕНЕ КОЈА СЕ БАВИ САКАЋЕЊЕМ: 'Девојке ће тако бити послушне и верне' | Репортаже | Novosti.rs

ПИСМА, препоручују: Михаило, спашавај нас!

ЛеЗ 0011495

"ПИСМА" препоручују








Савременици и последници Доситеја Обрадовића и Вука Стефановића Караџића. - Ови рукописи, које је сакупио, обрадио и средио Властоје Д. Алексијевић (1911–1969), садрже драгоцене податке о скоро свим личностима који су нешто значили у култури српског народа од половине 18. до почетка 20. века. Ово дело је разврстано у 16 свезака по азбучном реду и, иако је изузетно богато снадбевено детаљним биографијама и библиографијама, остало је непознато нашој широј културној и научној јавности

Хазари у Русији (пун списак)