Акиро Куросава

„Не могу себи приуштити да мрзим никога. Ја немам толико времена.”

МУДРЕ ИЗРЕКЕ СЕРАФИМА САРОВСКОГ

МУДРЕ ИЗРЕКЕ СЕРАФИМА САРОВСКОГ
ПОУЧНО!

Newspapers Ecumenical Васељенске новине

АМБЛЕМ ТАЈНОГ ПИСМА СВЕТА

АМБЛЕМ ТАЈНОГ ПИСМА СВЕТА
КОНЦЕНТРИЧНИ КРУГОВИ Ралф Валдо Емерсион

Зона преливања

ЛеЗ 0009209 Зона преливања. Леонид Шејка. - ...Улазећи, дакле, у Ђубриште, могао сам без задржавања да пођем у правцу Замка, али, као што рекох, ја сам једва знао за његово постојање и, с друге стране, хтео сам да испитам све могућности, све пролазе, а још више, све ћорсокаке око великог пространства, које зовем Ђубриште. Оно је преда мном у целој непрекидности и у димензији која не може да се сагледа, да се премери, тако да од целе површине испитујем један мали део, мој део. Што се тиче Града, њега сам могао да реконструишем на основу свега овога разбацаног по Ђубришту, што је, у ствари, била одбачена неупотребљивост, а за мене много више од тога – један космос, независан од Града, иако се Ђубриште преливало у Град или чак поклапало са њим, што је вероватно и условило да сам, лутајући по Ђубришту, зашао у Зону преливања и с тешким напором свести успео да схватим да је то што имам пред собом у ствари Град.

Седамдесете

Не  да ли су расветљене седамдесете године минулог века, у СФРЈ, у Београду, и осталим републикама Југославије, него да ли је  сасвим довољно прекрила прашина, много тога,  и заборав, који ће се свима обијати о главу на Балкану  и у 21. веку? Па и генерацијама које тада нису биле рођене и немају везе са тим?
..
..

ЈЕДНА СТРАНИЦА ИЗ ЛИСТА "МЛАДОСТ" -"Младост" на радним акцијама - Ђердап. - ЗЛАТНИ ЧАМРИ. Извештач М. Краговић
Факсимил читаве странице из листа "Младост"


..ЛеЗ 0008168  ШТА ТРАЖЕ МЛАДИ ПИСЦИ / Милисав Савић

Факсимил чланка штампаног у "Младости"

ЛеЗ 0008167  

 .     Pro et contra. SUŽENI "VIDICI". Kud se denuše ambicije poznatog književnog lista beogradskih studenata? / Milan Vlajčić

Faksimil članka urednika "Mladosti" Milana Vlajčića


..


Политичка мода  тзв. отворених писама или о проблемима са књижевним часописом "Видици". Отворено писмо  ГДЕ СУ "ВИДИЦИ"Групе аутора  (Милан Лалић, Драгиња Урошевић, Радомир Глушац, Бранко Летић....)
Факсимил

ЛеЗ 0008152  
..    ПРИПОВЕТКЕ ПСИХОЛОШКОГ НАТУРАЛИЗМА. Видосав Стевановић "РЕФУЗ МРТВАК", "Просвета", Београд., 1969.

Чедомир Мирковић, факсимил текста штампаног у "Књижевним новинама"
ЛеЗ 0008123   
..      ЗАШТО НИЈЕ ИЗАШЛА КЊИГА О ЈУНУ 68.?

Сведочанство Б. Г. штампано у "Студенту"
ЛеЗ 0008122   
..


ПИСМО ЈАНЕЗУ КОЦИЈАНЧИЧУ  
СЕКРЕТЕРИЈАТА СК ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У БЕОГРАДУ


Штампано у београдском "СТУДЕНТУ", који је био веома читана новина, ...


ЛеЗ 0008121 

.

Нема коментара:

ПИСМА, препоручују: Михаило, спашавај нас!

ЛеЗ 0011495

"ПИСМА" препоручују
Савременици и последници Доситеја Обрадовића и Вука Стефановића Караџића. - Ови рукописи, које је сакупио, обрадио и средио Властоје Д. Алексијевић (1911–1969), садрже драгоцене податке о скоро свим личностима који су нешто значили у култури српског народа од половине 18. до почетка 20. века. Ово дело је разврстано у 16 свезака по азбучном реду и, иако је изузетно богато снадбевено детаљним биографијама и библиографијама, остало је непознато нашој широј културној и научној јавности

Хазари у Русији (пун списак)